Betöltés

Havannai történetek

Marossy Géza és Dóka Béla filmje

Havonta fiatalok ezrei hagyják el Kubát a Floridai-szoroson át, tutajon, hamis vízummal, érdekházassággal, legális vagy illegális munkaszerződéssel. Hogy miért?
Az “utópiák országá”-ban Yoani Sánchez 2007-ben indította el Y generáció nevű blogját, amely már húsz nyelven – köztük magyarul is – olvasható. A kubaiak számára csakhamar hozzáférhetetlenné tették a hatóságok a szólásszabadság e ritka példáját. Sánchezt a Time magazin 2008-ban a világ száz legbefolyásosabb emberei között tartotta számon.
A filmben megismerkedhetünk Yarissal, 2004 óta a hip-hop segítségével fejezi ki gondolatait a valós politikai és társadalmi helyzetről. A Porno para Ricardo együttestől annyira tart a hatalom, hogy még dalainak hallgatásáért is kicsapás jár a felsőoktatási intézményekből. A 30 éves transzvesztita Erica sminkesként dolgozik, környezete, családja elfogadja. Cristo festményeket gyűjt, s harci kakasokat tenyészt a nemzeti sportnak számító viadalok számára.
A gazdaságtan tanár Pubi barátjával edzőtermet üzemeltet a szabad ég alatt. A kissé rusztikus gépeket ők építik és tartják folyamatosan karban a hőség és az esőzések okozta károk miatt.

Recent comments